Na ostatniej konferencji prasowej Minister Morawiecki przedstawił harmonogram uchylania
obostrzeń. Między innymi dotyczył on branży hotelarskiej. Minister w swej wypowiedzi
zaznaczył, iż do „Do odmrażania gospodarki musimy podejść z cierpliwością i z pokorą. Ten
plan jest uzależniony od konkretnych kryteriów. Wirus nie zniknie z dnia na dzień. Musimy
zachować elastyczność reagowania w sytuacji zwiększenia liczby zakażeń”
Rząd postanowił m.in., iż w dniu 8 maja otwarte zostały hotele z maksymalnym obłożeniem
do 50% posiadanych miejsc, co za tym idzie, również kempingi, pensjonaty oraz pola
biwakowe mogą przyjmować gości z zachowaniem reżimu sanitarnego.

To znaczy, że przy zachowaniu wszelkich zasad bezpieczeństwa możecie korzystać nie tylko z
naszych stacji serwisowych, ale również użyć naszego terenu jako bazy noclegowej.

Strefy restauracyjne i wellness/spa na razie muszą pozostać zamknięte. Jednak nie na długo
– z zapowiedzi ministra wynika, iż gastronomia zewnętrzna (na świeżym powietrzu) w tym
nasz GórBar ma ruszyć od 15 maja.
Co oznacza, że od tego dnia przy zachowaniu odpowiednich odstępów między stolikami oraz
pozostałych restrykcji będziecie mogli zjeść najlepszą rybę na całym wybrzeżu 🙂

Facebook
YouTube
Instagram